Motor slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-G
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/6
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
1114
Gepost: 30-09-2019 13:29
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Beste,

deze auto begon problemen te krijgen met het aanslaan van de motor. Men moest vaker en langer starten totdat de motor daadwerkelijk aansloeg. De afspraak om hier naar te kijken hebben we niet gehaald want kort daarvoor sloeg hij helemaal niet meer aan.

Auto opgesleept en wat zaken nagekeken. Geen motorstoringen wat dan ook. Brandstofdruk is goed en er is een vonk. Wel viel toen op dat de bougies na velen malen starten droog waren en die had ik wel kletsnat verwacht.

Nu staat deze auto/motor erom bekend dat er de aansturing van de injectoren kan ontbreken door een slechte ECU. Die valt te repareren bij de bekende reparateur. Maar nu komt het, als ik een dopje benzine in het gasklephuis gooi dan slaat de auto meteen goed aan en blijft ook gewoon goed lopen.

Heb ik hier toch met een kapotte ECU te maken of zie ik iets over het hoofd?

Delphi ecu 12230740

Alvast bedankt voor jullie reacties!

 

Gemeten

Brandstofdruk

Uitgelezen met

Autel Maxisys

Foutcodes

Geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen