voorremmen vast

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/11
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
1869
Gepost: 18-04-2019 20:58
Professional

Andeweg


Autobedrijf Andeweg
Universeel

Lid sinds: 26-01-2016
44 bijdragen

Hier een opel Astra waarvan door een ander autobedrijf de voorremmen vervangen zijn. Door a-merk remblokken en remschijven. Er waren geen klachten, blokken en schijven waren gewoon op.

Klant is met de auto naar huis gereden en is op de snelweg met vastgelopen remmen komen te staan. Auto is afgesleept naar ons. Voorremmen waren behoorlijk warm geworden.

Echter toen alles afgekoeld was zaten de remmen weer los. Wij hebben voor de zekerheid alles uit elkaar gehad maar geen afwijkingen kunnen vinden dan dat er veel verfcoating van de nieuwe remschijven verbrand en wel op de blokken zat. Alles schoongemaakt en in elkaar gezet.

3 Maanden lang geen problemen gehad, inmiddels 5000km verder komt de klant weer aangereden met kokendhete remmen, rook komt er vanaf. Alle 2 de voorremmen weer vast!!

Buiten uit laten stinken, 2 uur later zitten de remmen weer los, en lopen ze keurig vrij!

Montagefout van de remmen sluit ik bijna uit, nogmaals alles gecontroleerd en ziet er echt goed uit. Zijn Ate remschijven en blokken onder gezet. Nummers hiervan gecontroleerd en komen overeen met wat voorgeschreven is. Remzuigers druk je gemakkelijk terug, geleiders etc keurig mooi schoon en lichtjes ingevet....Iemand enig idee??

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen