Motor gaat continue regenereren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Combo
Type
Combo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/6
Brandstof
Diesel
Reacties
19
Bekeken
409
Gepost: 07-11-2019 11:59
Professional

martinvanb

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 09-05-2008
134 bijdragen

Goedendag heren,

Ik heb hier een Opel Combo Z13DTJ uit 2009 met een hardnekkig probleem.

Als je de motor start, maakt niet uit of hij warm of koud is, loopt de motor prima, na een minuut of 2 hoor je dat de motor plots iets anders gaat lopen, hij gaat dan in de regeneratiemodus en komt daar dan niet meer uit.

Met als gevolg een flink rookgordijn achter de wagen, dit blijft zo ongeacht hoe lang je met de wagen rijd en het begint bij elke nieuwe start weer opnieuw.

Hij blijft dus continue regenereren.

Uitgelezen, geen foutcodes.

Voor de zekerheid EGR klep vernieuwd, drukverschil zender vernieuwd en binnenkant roetfilter gereinigd ( deze is nog niet zo gek lang geleden vernieuwd en zag er in principe van binnen nog redelijk schoon uit)

Weet iemand of er meer van dit soort problemen met dit type motor zijn, het lijkt wel een softwarefout te zijn waardoor de computer hem in de regeneratiemodus gooit.

Alvast bedankt voor het meedenken.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.