Opel combo valt uit tijdens rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Combo
Type
Combo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/11
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
1705
Gepost: 24-11-2016 12:01
Professional

Rense2016


Golbach Service & Techniek
Universeel

Lid sinds: 07-03-2016
42 bijdragen

Goedemorgen mensen,

Ik sta voor het volgende probleem. Ik heb momenteel een Opel Combo in de werkplaats staan. Deze auto valt zo nu en dan uit na ca 30min en een andere keer naar 15min. Auto is dan niet direct weer te starten, als er dan even gewacht wordt kan de auto wel weer gestart worden. Vervolgens kun je verder rijden en als je geluk hebt blijft de auto lopen als je pech hebt valt niet na enige tijd weer uit.

Auto is in het verleden bij een andere garage geweest, hier hebben ze de EDU van de motor vervangen. En hiermee is het niet verholpen en zijn ze gestopt met zoeken.

Momenteel is de remlicht schakelaar vervangen en is de melding P0571-8 weg en functioneert het remlicht weer.

Zekeringen zijn nagelopen en zijn allemaal goed, relais zijn ook allemaal gecheckt op werking, verder zijn alle stekkers nagelopen en schoon gemaakt en ingespoten met contact spray.

Wat ik opmerk is wel dat de auto vaker uitvalt nadat er na een stevig stuk wat rustiger word gereden. Op de snelweg word er met de auto even flink gas gegeven en is die tot nu toe nog niet in storing gevallen.

In de huidige onderwerpen op dit forum heb ik nog niet de oplossing kunnen vinden helaas. En om zomaar allemaal ecu's te vervangen of een brandstofpomp dan word het een duur verhaal.

Gemeten

P0251 Spill valve malfunction (injection pump) Deze fout blijft terug komen

Uitgelezen met

autel/op-com

Foutcodes

P0251 en P0571-8

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.