Storing emissiesysteem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Combo
Type
Combo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2020
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
898
Gepost: 29-08-2023 14:11
Professional

vansteijnautos


Van Steijn auto's
Universeel

Lid sinds: 25-02-2013
12 bijdragen

Beste forumleden,

Ik heb het volgende probleem met een Opel Combo D1.5DTL (PSA motor). Display geeft een melding dat er een storing aanwezig in het emissiesysteem, mede geeft hij ook aan dat het rijbereik nog maar 300km is. Het motorstoringslampje brandt, controlelampje Adblue knippert en het sleuteltje brandt. Bij uitlezen komen de volgende storingen naar voren; U029D (NOx-sensor A communicatie verstoord en P2048 Injector ureum-additief stuurstroomkring niet in orde. Injector vervangen, foutcodes blijven aanwezig, vervolgens de NOx-sensor vervangen wat resulteert dat de foutcodes aanwezig blijven. Spanning op de stekker is 3.5V. Als ik de stekker lostrek van de NOx-sensor kan ik de foutcode P2048 wissen maar komt P2047 (stroomkring onderbroken) voor terug. De foutcodes zijn keihard en onder geen mogelijkheid te wissen. Als ik de NOx-sensor opnieuw inleer gaat controlelampje Adblue en sleuteltje uit. Deze gaat weer na enkele meters rijden weer aan. Ikzelf begin te neigen naar de ECU die niet goed is. Maar wellicht zijn er leden die dit probleem ook hebben gehad.

Alvast bedankt voor het meedenken.

 

Gemeten

De stekker van injector 3.5V en op stekker NOx-sensor ook 3.5V Pin 1 van beide stekkers staan met elkaar in verbinding volgens schema, dit is allemaal goed.

Uitgelezen met

Hella Gutmann Mega Macs 56

Foutcodes

P2048 en U029D

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken