niet starten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-D
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
1103
Gepost: 30-12-2020 15:01
Professional

Medard

zaakvoerder
Garage Medard
Universeel

Lid sinds: 17-09-2013
161 bijdragen

We hebben hier een opel corsa waarvan de motor niet meer start . de startmotor word niet aangestuurd en men krijgt geen communicatie met de motor ecu. 

men kan alle andere componenten uitlezen en er zit enkel en foutcode in de abs  foutcode U2105 ongeldige data ontvangen van ecm (motorregelmodule) stroom .

er zit ook een foutcodes in het electrisch stuurhuis  C 0000 circuit rijsnelheidsensor storing- stroom, historie afs foutcode C044A  geen motortoerensignaal- stroom, historie.

Nu hebben we gezien dat de foutcode U2105 een storing is waarbij er geen stroom is aan de motor ecu en dit klopt.

We hebben de zekeringen gecontroleerd als ook de aansluitingsfishe aan zekeringskast als aan de ecu deze zijn schoon.

We hebben dan de hoofdrelais door verbonden en men krijgt dan stroom aan de motor ecu maar men kan deze dan nog altijd niet uitlezen en start ook niet.

De startmotor is ook ok als men deze doorverbind aan de zekeringskast dan start hij maar de motor draaid niet.

We hebben dan ontdekt dat er zowel stroom toe komt aan de hoofdrelais maar deze trekt niet aan en dit is ook aan de start relais.

We hebben ook al eens de fishe aan de abs pomp (deze is niet geoxideerd) afgelegd maar geen communicatie met motor ecu .

Men vraag is nu is dit een gekend probleem of wat kan hier de oorzaak van zijn.

M.V.G. koen

Uitgelezen met

snapon

Foutcodes

U2105 ongeldige data ontvangen van ecm (motorregelmodule) stroom . C 0000 circuit rijsnelheidsensor storing- stroom, historie afs foutcode C044A  geen motortoerensignaal- stroom, historie.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.