Storing instrumentenpaneel

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
GT
Type
Vectra-C
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/10
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
326
Gepost: 06-06-2017 20:34
Professional

arianvos

Directeur / eigenaar
Autobedrijf AIM
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
73 bijdragen

Heren,

We hebben een opel Vectra C staan waar het instrumentenpaneel vreemd van doet. Af en toe gaan het abs en airbaglampje branden / de brandstofmeter werkt soms niet en blijft op leeg staan / Toerentellernaald valt soms weg / en nog een aantal lampjes die spontaan aan en uit gaan. Als je de auto vanb contact zet en er weer op heb je kans dat de storingen even weg zijn.

Wat ook opvalt is dat de verlichting van het middenconsole (knoppen voor verwarming en radio) af en toe aangestuurd wordt. Zonder dat de verlichting aan staat. Het display van de navigatie schakelt dan ook even om van dag naar nacht. De originele parkeersensoren werken al een lange tijd niet en het lampje in de tellerklok blijft ook branden. Maar soms als de storing vreemd aan het doen is dan werken de parkeersensoren weer even en begint de boel te piepen.

Ik heb het instrumentenpaneel al laten testen bij AC-tronics maar daar kwam niets uit. De stekkers van de ABS-unit en degene die daar naast zit al losgemaakt en gecontroleerd en contactvet toegepast maar dit haalde nog niets uit. Dynamo is vervangen en accupolen en diverse massapunten gecontroleerd.

Ik zie het CIM module bij de stuurkolom soms voorbijkomen als de boosdoender, iemand hier ervaringen mee?

Veel storingscodes die ik nu even niet bij de had heb, de meeste canbus gerelateerd lijkt een communicatieprobleem.

CIM module is niet zomaar even uit te wisselen en er zal het nodige geprogrammeerd moeten worden.

Wie heeft de gouden tip?

Met vriendelijke groet,

A. Vos

Uitgelezen met

Guttman megamacs 42

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.