Motor nagelt bij lage toeren.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Insignia
Type
Insignia
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/7
Brandstof
Diesel
Reacties
26
Bekeken
1757
Gepost: 26-06-2017 14:06
Professional

Nautaautos

Eigenaar
Nauta Auto's Hommerts
Universeel

Lid sinds: 20-08-2012
29 bijdragen

Hallo collega's,

Deze Insignia rijdt als een tractor. Vooral in de eerste en tweede versnelling bij lage toeren nagelt de motor verschrikkelijk. Ook bij stationeer loopt de motor niet mooi rond. Het is langzaam steeds erger geworden. 

Helaas geeft de auto geen foutcodes. In mijn beleving gaat er iets mis met de brandstofregeling want bij stationair draaien verandert het geluid van de motor elke paar minuten. Soms lijkt het dan even beter en dan is het zomaar ook weer helemaal mis.

Om dit probleem te verhelpen heb ik alle vier de injectoren vervangen en ingeleerd. Dit mocht echter niet baten. Tevens hebben we de EGR afgedopt om dat uit te sluiten. 

Dubbelmassavliegwiel is bij 265k vervangen.

Er zitten vier gloeibougies met druksensoren in deze auto. Bij het losnemen van de stekker van de eerste druksensor loopt de auto veel beter maar nog niet 100%.

Een compressiemeting geeft alle cilinders tussen de 22-24 bar. 

Wie heeft er nog aanknoppingspunten? 

 

 

 

Uitgelezen met

Maxidas DS708

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.