ABS module VIN inleren met Autel MS919

Opel
Merk
Opel
Model
Meriva
Type
Meriva-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
398
Gepost: 23-11-2023 20:57
Topmonteur

Unikneet

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 15-11-2011
1723 bijdragen

Hoi collega's.

Weet iemand of met een Autel MS919 het chassisnummer te coderen is in een nieuwe ABS regelmodule? En zo ja, hoe? Het is een Bosch 8 ESP, ond.nr. 0 265 950 820.

Nieuwe regeleenheid geplaatst na diagnose wielsnelheid signaal LV. Signaal goed tot aan module (scope gemeten). Geen van de reviseurs wilde/of kon er wat mee vanwege bekend probleem lekkage KVS expansievat. Nieuwe besteld en geplaatst vanwege risico 2e hands ook slecht (en ze weten wel wat ze ervoor vragen!).

Signaal komt nu wel binnen zoals verwacht. Alleen blijft foutcode dat VIN niet gecodeerd is, met bijbehorende fanfare en kerstboom in het instr.paneel (foutcode niet bij de hand). Dat klopt want staat (uiteraard) als blanco bij ECU ID bij deze nieuwe module.

Wij hebben onlangs een Autel MS919 aangeschaft als vervanging/uitbreiding van onze Snap-on, juist met het idee als we hier tegenaan zouden lopen. Maar dit is de eerste keer dat ik met dit bijltje hak. Ik kwam het niet tegen in de speciale functies. Wel het kalibreren van langssensor en stuurhoeksensor (die fouten zijn nu weg).

Is dit een Pass Through J2534 kwestie? De Autel is Pass Through ready. Of zie ik iets simpels over het hoofd? Wel is er uiteraard de remote expert functie (zal account aan moeten maken denk ik? Vraag is ook al neergelegd bij leverancier, maar was aan het eind van de werkdag, dus nog geen reactie.

 

Gemeten

Signaal sensor aan stekker en aan abs module

Uitgelezen met

Autel MS919

Foutcodes

VIN niet aangeleerd.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken