Vakredacteur AMT gezocht!

Voor de redactie van AMT in Zeist zijn wij op zoek naar een redacteur met kennis van óf affiniteit met autotechniek. Ook als je als technicus open staat voor een switch naar de rol als redacteur, laat dan wat van je horen! We leiden je graag op als vakredacteur! Via deze link kun je de vacature bekijken.  

Bij interesse kun je direct contact opnemen met Jasper Magis via 0615643950 of jaspermagis@vmnmedia.nl (Recruitment VMN media).

BCM geen signaal naar transponder na 40 starts

Opel
Merk
Opel
Model
Meriva
Type
Meriva-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Benzine
Reacties
36
Bekeken
2358
Gepost: 31-03-2021 16:04
Professional

arie1946

Gepensioneerd

Lid sinds: 06-01-2015
26 bijdragen

Beste allen,

mijn probleem lijkt hetzelfde als wat al eerder op dit forum is gevraagd maar omdat deze al als opgelost staat zit ik zelf nog met mijn Meriva die ik elke week moet "resetten"

Na ongeveer 40 starts krijg ik service diefstalalarm op het display. Beide sleutels worden niet meer herkent. Door de Accu paar minuten los te koppelen is de auto weer te starten. Dit herhaalt zich dus elke week.

Ik heb zelf geen meet apparatuur en dus ook geen foutcodes.
De BCM heeft onderdeel nummer:
GM 39013501 CM

Dit onderdeel is moeilijk gebruikt te vinden, hoewel ik er nu wel weer 1 gevonden hebben maar deze BCM is niet gereset.

Nu was mijn vraag of iemand wel hetzelfde BCM onderdeel nummer heeft of weet iemand hoe ik een BCM kan gebruiken die niet is gereset?
Ik heb al gezocht en las dat je de EEPROM zou kunnen overzetten of de security code uit de eeprom dump zou kunnen halen.

Als bijlage foto van mijn BCM en PDF van ioterminal voor serieel uitlezen.

 

Downloads (2)

  • 721591-img_20210326_092249-large.jpg
  • opel-bcm-wiring-diagrams.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.