P1735 - Gearbox Parameters Not Learned

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Meriva
Type
Meriva
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
2005
Gepost: 27-03-2020 15:19
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3744 bijdragen

Vraagje aan mensen wie bekend zijn met deze automaat systemen en bovenstaande code.

 

Auto is door klant van mij aangenomen ter reparatie ivm niet willen schakelen in de achteruit. Waren bang dat koppeling niet goed vrijkwam door een fout in de koppeling actuator. Deze laten reviseren. Wil nog niet in achteruit met een foutcode op de geometrie.

 

Op-Com er aan gehad en MaxiSys Elite, opnieuw inleren parameters, stopt met een time out melding. Koppeling gecontroleerd, komt goed vrij (zou voor inleren eerste stappen geometrie ook niet veel uitmaken). Actuator test koppeling gaat vervolgens ook prima en bij inleren is beoogde actuator stand en werkelijke stand ook vrijwel gelijk.

Op dat moment probeert het systeem de schakelpunten en basis afstellingen in te stellen maar faalt en geeft time out melding. Je ziet actuator stand klein beetje veranderen maar verder dan een bepaalde stand komt hij niet.

Scope meting gemaakt van motor en je ziet dat hij een aantal keer probeert te sturen en er dan mee stopt.

Is het probleem te zoeken in een schakelvork of mechanisch anderszins in de bak of zie ik iets over het hoofd? De actuator set voor bediening schakelingen is vervangen met exact zelfde symptomen.

Gemeten

zie foto's

Uitgelezen met

Op-Com Advanced / pro en Autel Maxisys Elite

Foutcodes

P1735 (00) gearbox parameters not learned

Downloads (2)

  • meriva-11.jpg
  • meriva-scopebeeld.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen