probleem met koelsysteem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Meriva
Type
Meriva-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
373
Gepost: 17-05-2019 16:57
Professional

Brecht

Lid sinds: 18-04-2012
36 bijdragen

Collega's,

Van deze auto werkt de verwarming meestal niet. Deze auto heeft automatische airco. Als je de verwarming op warm zet, dan komt er meestal geen warmte uit. Als je aan het rijden bent, komt er soms een beetje warmte uit en een paar minuten later is het ijskoud. We hebben ook al gehad dat alles normaal werkt. Het probleem is dat het koelwater niet genoeg/ niet circuleert. Op het moment dat het wel circuleert hebben we wel verwarming. De slang onderaan het expansievat is koud. Het water komt wat omhoog.

Het is net dat er lucht inzit. (maar al meerdere malen ontlucht)

Iemand nog een idee?

Gemeten

Dit hebben we al gedaan: waterpomp gedemonteerd en eens in koken water gedaan om te kijken of de schoepen niet loskomen. Thermostaat vervangen Waterradiator vervangen chauffageradiator vervangen expansievat dop vervangen koelsysteem al meerdere malen ontlucht

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.