Tankmeter problemen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Meriva
Type
Meriva
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/5
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
974
Gepost: 24-10-2017 11:57
Professional

Jeroen318is

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 07-11-2012
96 bijdragen

Hallo,

Wij hebben een Opel meriva staan met het volgende dillema..

Klant gaf aan dat de tankmeter niet meer werkte, al gauw bleek dat het probleem in de tankvlotter zelf zat. Het printplaatje was gebarsten (wat opzich al vreemd is) maar omdat  we verder geen afwijkingen konden vinden toch besloten een nieuwe tankvlotter te monteren. Nu is dit 2 dagen goed gegaan en weer het exact zelfde probleem doet zich voor. 

En nu is het vreemde de printplaat(weerstandsplaatje waar de loper overheen loop) is precies op dezelfde plaatst gebarsten als de vorige keer (de originele en na de 1ste vervanging) Dus hier is wel meer aan de hand.. maar wat?

je ziet verder geen brand/warmte sporen op het printplaatje (ook wordt de vlotter niet warm in je hand)

Vlotter klemt ook niet tijdens montage/heeft voldoende bewegingsvrijheid

Tank trekt geen vaccuum

Bedrading (voor zover redelijk bereikbaar) in orde visueel als gemeten

Er staat een 12V spanning op wat mij normaal lijkt, volgens het schema van Bosch staat het vlotter element in serie: voeding vanaf Motor ecu en  massa in BCM waarna het signaal naar instrumenten paneel gaat.

Ik vermoed zelf dat er een te hoge stroom door de print gaat als gevolg van een sluiting. Heb dit eerder meegemaakt bij een Peugeot in het elektrisch raambediening gedeelte, maar hier waren duidelijk brandsporen zichtbaar en verschroeide printbanen. dat is hier niet het geval.

 

Alvast bedankt!

Gemeten

Spanning over tankvlotter Meetwaarden van ECU Actuator test op brandstof pomp en tankmeter (instrumentenpaneel)

Uitgelezen met

Bosch KTS 590

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.