Motor geeft storing (noodloop) tussen 100-120km per uur, turbo valt weg.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Movano
Type
Movano
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
6175
Gepost: 03-03-2009 18:11
Professional

Wilco07

Lid sinds: 03-03-2009
135 bijdragen

Wij hebben een probleem met een opel movano. Deze auto valt in noodloop tussen de 100 en 120 km/u, zowel in zijn 4 als in zijn 5. Dus voornamelijk op de snelweg.   Nu zij er al heel veel reparatie's geweest :  Turbo vervangen, Katalysator 1 vervangen, turboregelklep en inlaatspruitstukdrukklep Vervangen ( 2 kastjes achter het luchtfilter), vacuum slangen vervangen, EGR vervangen, Kabelboom in motorruimte gestript en controle op beschadigingen en breuken ( geen vreemde dingen gevonden), luchtmassameter vervangen, balg/buffer boven de kat afgesloten, vacuum controle (zo te voelen voldoende vacuum, niet met vacuum/drukmeter gedaan), demontage elektr gaspedaal (niets vreemds aan te meten), turboslangen en intercooler afgeperst geen lek, zekeringen controle, aansluiting op de vacuumpomp los gehaald en controle, deze houd vacuum goed vast en geeft dit goed door, vacuumpomp levert zo te voelen voldoende vacuum.

Er is contact geweest met 3 verschillende opel dealers, waaronder een bedrijfswagen vestiging. Deze bedrijven zeiden allemaal de bovengenoemde opties, ook was de mogelijkheid er dat de regeleenheid (computer) kapot is, maar alle 3 de bedrijven hebben nog nooit een computer bij een movano vervangen, tevens ook niet bij een Vivaro waar dezelfde motor in ligt. Komt dit toch weleens voor dat de computer kapot gaat???

Het probleem doet zich voor bij een Movano 1.9dti met common-rail inspuiting. Motorcode: F9Q772. Dataversie 0C,   Soft. versie 9500, deze auto heeft 79000km gelopen

Storing in geheugen: P1125 (1) onregelmatig,       Onvoldoende stroming solenoïdeklep laaddruk gedetecteerd. Zodra het contact uit en aangezet wordt reset de auto zich uit noodloop en loopt de auto weer goed, tot de 100km weer bereikt wordt.

Weet iemand raad met deze hele vervelende en dure storing....??

Alvast hartelijk dank, 

Wilco de Kruif

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken