motor valt stil met op dashboard "STOP", vooral bij extra vraag naar vermogen (berg-op, doortrekken, optrekken)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Movano
Type
Movano
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
5415
Gepost: 26-05-2008 12:41
Professional

esbart

Lid sinds: 26-05-2008
11 bijdragen
Bij bergop rijden, waardoor de wagen dus wat meer vermogen dient te produceren, of bij optrekken valt motor volledig af, op dashboard branden lampjes: "STOP" en "Motorblok-symbool-lampje" met daarin de tekst "Stop". Na enkele malen dit euvel voorgehad te hebben heb ik al ontdekt dat ik na ZEER KORT gewoon af en terug aanzetten van het contact de motor weer draait, soms weer voor een ganse tijd, soms voor even, en dan doet hij het een paar keer na elkaar.
Links onder de motorkap, hangt tegen de zijkant de brandstoffilter, met de PVC leiding die van de tank komt (transparant), en de (zwarte) PVC leiding die naar de pomp gaat. Na een nacht te hebben stilgestaan, is de transparante leiding niet meer volledig gevuld met diesel, maar is die zo'n 15 cm ver terug gelopen. Is dit normaal ??? In de garage hebben ze een "sensor" besteld die bovenop de "rail" of zoiets staat ? 230€ kost dat ding... ze gaan eerst eens deze vervangen om te zien of het daarmee opgelost zal zijn, maar ik heb STERK m'n twijfels... Ik vermoed dat het om een brandstofdruksensor gaat... Meer info na de middag, reacties zijn echter MEER dan welkom... Als het probleem opgelost geraakt, dan komt ALLE nuttige info ook hierop terecht !!
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken