motor loopt stationair niet lekker en houft in in deelast en bij optrekken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Omega
Type
Omega-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/7
Brandstof
Benzine
Reacties
20
Bekeken
714
Gepost: 27-03-2018 19:25
Professional

pjv

monteur
pjautotechniek
Universeel

Lid sinds: 18-02-2016
7 bijdragen

Hallo 

Wij hebben een raar probleem met en opel omega 2.2 16V de auto loopt stationair niet mooi rond en ploft in de uitlaat als je optrekt houdt deze enorm en bij constant toerental in deellast schokt ie. Als foutcode hebben we dan P0170 mengsel arm. We hebben al vervangen de benzinepomp deze kwam niet helemaal aan zij druk en natuurlijk al het benzine filter de temperatuursensor de benzinedruksensor de luchtmassameter . Al eerder zijn de bobine en bougies vervangen vanwege olie in de bougieschacht. Het mengsel arm komt overeen met de viergasmeting . Ook gaan de lambda sensoren niet regelen. Gasklep huis vervangen slangen vervangen . Zelfs de egr buiten werking gezet. Met de rook machine ieder lekkage in inlaat en uitlaat  gecontroleerd en verholpen. Het rare doet zich voor als de benzine retour gedeeltelijk wordt dicht gedraait gaat alles werken zoals het hoort en kun je de foutcode wissen  en komt deze ook niet terug de auto rijdt dan goed. We weten het even niet meer misschien iemand eerder deze storing meegemaakt.

Gemeten

Lambda waarde van bank 1 deze regelt perfect. Lambda waarde van bank 2 doet het ook perfect. Benzinedruk perfect . Viergas meting kan niet beter. Luchtmassa stationair 2.8 g/s . Luchtmassa bij vollast 70.8 g/s. Let wel dit zijn de getallen met dicht geknepen retour. Anders zit lambda vast op 8V. Luchtmassa 15 g/s. Benzinedruk blijft gelijk. Viergas meting een chaos heel schraal en veel lucht overschot.

Uitgelezen met

Wurth / KTS

Foutcodes

P0170

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.