Turbodruk probleem Biturbo

Opel
Merk
Opel
Model
Tour
Type
Astra-J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
244
Gepost: 10-04-2021 14:19
Professional

jeffrey89


Merkspecialist

Lid sinds: 14-03-2015
44 bijdragen

Goedemiddag,

 

Ik heb hier een Astra Biturbo in de werkplaats staan met een turbo druk probleem. Even kort, deze auto heeft van voren flink in elkaar gezeten. Verder geen historie van de auto.

De motor heeft te weinig vermogen tm ongeveer 3000 toeren en daarna gaat hij als een kanon. Je ziet ook in de meetwaardes dat de turbodruk rond de 1,6 bar is en boven de 3000 toeren rond de 2,5. In eerste instantie zorgt de kleine turbo voor het vermogen en daarna gaat de grote mee doen. Ik vermoed dan ook dat er een probleem zit in het gedeelte van de kleine turbo. Complete inlaattraject is afgeperst en heeft geen lekkages. Wastegate klep en omschakelklep werken goed. Vacuüm is voldoende aanwezig. Omdat de turbo ook een klap heeft gekregen met de schade hebben we deze vervangen om zeker te zijn dat deze goed is. 

Het enigste wat me op valt is dat de intercooler zowel voor de grote als de kleine turbo is. Ik kan nergens terug vinden of er in de intercooler een scheiding is gemaakt. Weet iemand dit? Of heeft iemand andere ideeën? Alvast bedankt!

 

Gr Jeffrey

Gemeten

Turbodruk

Uitgelezen met

Snap on en Autel

Foutcodes

P0299 Te lage laaddruk turbo

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.