Voorremmen vast na vervangen remblokken en schijven Astra J

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Tour
Type
Astra-J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
23
Bekeken
905
Gepost: 15-07-2022 08:48
Professional

DMTautos1990

Directeur / eigenaar
DMT Auto's
Anders/Overig

Lid sinds: 12-10-2018
7 bijdragen

Goedemorgen,

Van een Astra J uit het jaar 2011 hebben wij de schijven en blokken voor vervangen. Na aflevering belde de klant ons op dat zijn auto geen vermogen meer had. We zijn ter plaatsen geweest en hebben gecontstateerd dat het linker voorrem vastliep na +- 10 kilometer rijden.

Hierop hebben wij de de klauw uit elkaar gehaald en voorzien van een revisie set. Helaas haalde dit niets uit. Uiteindelijk de leidingen en linker voorklauw vernieuwd, en na proefrit bleef de rechter klauw vastlopen.

Gezien we links hebben kunnen oplossen met een nieuwe remklauw hebben we deze rechts ook vervangen, helaas krijgen we het probleem hier niet mee opgelost.

 

De leidingen vanaf de ABS zijn goed doorgespoeld, en de ABS zelf geeft geen elektronische fouten. Daarop hebben we de ABS blok zelf vernieuwd met het idee dat een retourklepje misschien niet goed werkt. Helaas behaalde dit ook niet het gewenste resultaat.

Heeft iemand enige suggesties?

 

Wat hebben we uitgesloten?

Het zijn niet de klauwen, niet de leidingen, de geleidepennen hebben geen speling, de ABS blok maakt ook geen verschil, de remblokken zitten goed gemonteerd en zijn gangbaar.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.