Zafira C network can low problemen

Opel
Merk / model / type
Opel Tour Zafira-B
Bouwjaar
2015/11
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Dashboard
Elektronica

Aantal reacties: 8
Aantal maal bekeken: 411

Gepost: 11-10-2019 17:07
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
2735 bijdragen

Auto is al een tijdje in behandeling: klacht is dat heel nu en dan onderweg het display van de radio/navi uitvalt, er meldingen op het instrumenten paneel verschijnen mbt parking systeem, airbag en andere can low modules

Dan uitlezen geeft soms paar modules met problemen aan, maar meestal alle can low modules met fouten mbt communicatie instrumenten paneel (dat is dan ook waar ze mee communiceren, vandaar die als fout) en ook enkele onderling. Melding o.a. bus plat.

Nu en dan trof ik een iets verhoogde com niveau (voltage) en als dan airbag werd losgenomen en teruggezet (na terugzetten) alles netjes 5v. Ook eenmaal enkel airbag melding en toen verder niks aan problemen. Had verwacht airbag unit oorzaak mogelijk, vervangen.

Daarnaast in BCM X2 stekker losse pin data com gevonden. Als daaraan werd bewogen viel ook display weg... losgemaakt uit stekker, klemkracht verbeterd en teruggeplaatst (verklaart niet fouten rest netwerk andere zijde bcm tenzij storing bus plat zou leggen).

Gereden, geen fouten, auto terug naar garage (klant). Aantal dagen goed, tot ineens toch weer zelfde problemen en foutcodes. Auto terug gehad, op diverse plekken in netwerk gemeten, geen problemen. 120km met log  gereden, geen fouten, geen glitches in coms, niks. 

Is er iemand wie hier wat van herkend of  nog een briljante ingeving heeft. Tikken op modules etc geprobeerd, trailer module (achteraf aangebracht) al losgehad en toen waren er destijds wel weer fouten (voor airbag vervangen nog) dus die aftermarket module al uitgesloten eigenlijk

Oude reparaties aangetroffen (bypasses etc) en weggeknipt, dat zorgt niet dan een bus niet plat kan gaan. 

Vanuit klant begrijp ik dat er haast is, klant van de garage is zat van de auto en wil maandag weten of er meer richting is

Gemeten

diverse plekken netwerk (instrumenten paneel

Uitgelezen met

Autel MaxisSys Elite en Hella MegaMacs

Foutcodes

zie bijlage foto's

Bijgewerkt door Matronix op 11-10-2019 17:09
Bijgewerkt door Matronix op 11-10-2019 17:10

Downloads (3)

  • img_20191011_170042_burst001_cover.jpg
  • img_20191011_170104.jpg
  • lagesnelheids-gmlan.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.