Uitval Remmen Opel Mokka 1.6 CDTI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
1080
Gepost: 01-05-2017 12:07
Professional

huskywillem

monteur
Universeel

Lid sinds: 27-10-2012
4 bijdragen

Beste Collegas, dit is geen vraag maar zeer belangrijke informatie die ik jullie niet wil onthouden, het gaat om het volgende:
(Dit is bij mij zelf gebeurt anders had ik het niet geloofd)

Opel Mokka BJ. 2015 met een 1.6 CDTI Motor (Fluister diesel) kmst. 31645

Bij de laatste afrit van de snelweg bij ons, normaal de afrit genomen en wilde normaal afremmen omdat het stoplicht op rood stond en daar stond een auto voor te wachten, op het moment van remmen stelde ik vast dat het pedaal zeer hard was en de remmen totaal niet meer reageerde kon drukken wat ik wilde zelfs met 2 voeten er gebeurde helemaal niets, met veel kunst en vliegwerk terugschakelen en handrem kon ik de auto nog net achter de wachtende auto tot stilstand krijgen, auto bij opel neer gezet wegens fabrieks garantie en die moesten dat maar eens nakijken.

De oorzaak was het volgende:

Lekke vacuumpomp (zoals we weten zit deze in het olie carter), door de lekke vacuumpomp is de rembekrachtiger vol gepompt / vol gezogen met olie waardoor het indrukken van de plunjer hoofdremcilinder niet meer mogelijk was.

Daar deze Motor in meerdere modellen van Opel gebouwd is, het mischien zeer raadzaam is om bij een onderhoudsbeurt even de slang van de rembekrachtiger los te nemen om te kijken of zich hier geen olie in bevind, teneinde zo een situatie mogelijk te voorkomen.

Bij mij moest de vacuumpomp, rembekrachtiger, een sensor vervangen worden, en het hele vacuumsysteem gereinigd worden.
Hopende dat ik jullie hiermee van belangrijke info heb kunnen voorzien.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.