Cruise control werkt niet in de zesde versnelling

Opel
Merk
Opel
Model
Vivaro
Type
Vivaro
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
226
Gepost: 08-11-2023 08:25
Professional

Ahw


Universeel

Lid sinds: 25-03-2015
21 bijdragen

Hallo,

Wij hebben hier een Opel Vivaro B van 2015 staan waarvan de cruise control niet werkt in de zesde versnelling. Als je de cruise control ingeschakeld in de zesde versnelling, gaat die een halve seconde aan, vervolgens breekt de auto de cruise af en wil hem dan ook niet meer inschakelen.

Het betreft een handelsauto, waar i.v.m. rauwe lagers een gereviseerde versnellingsbak onder is gekomen. De code van de versnellingsbak die we gemonteerd hebben is de 95522481/PF6-050. Helaas hebben we de code van de gedemonteerde bak niet afgelezen.

Volgens Partslink kunnen er 2 verschillende versnellingsbakcode's onder zitten, de PF6-050 en de PF6-044. In overleg met het revisiebedrijf hebben we een PF6-044 versnellingsbak gemonteerd. Helaas bleef het probleem hetzelfde.

Aangezien het een handelsauto betreft, ken ik de historie niet en weet ik dus niet of voor het vernieuwen van de versnellingsbak de cruise control ook al niet werkte in de zesde versnelling.

Zijn hier nog forumleden die hier ervaring mee hebben?

Gemeten

Geen metingen, geen waardes uit te lezen met betrekking tot cruise control.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

Geen foutcodes aanwezig

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.