lastige P0171

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/3
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
1201
Gepost: 30-07-2018 19:46
Professional

nielsss89

Diagnosetechnicus
piet has
Universeel

Lid sinds: 30-07-2013
136 bijdragen

goede avond,

foutcode p0171 arm mengsel blijft terug komen.

2 jaar geleden is het kleppendeksel vervangen ivm p0171,

1 jaar geleden zijn de egr kanalen in het inlaatspruitstuk schoongemaakt die zaten verstopt, en het uitlaatspruitstuk waar een scheur in zat bij de lambda sensor, ook toen hadden we p0171.

in de tussenperiodes heeft de auto foutcode vrij gereden, maar nu helaas weer p0171.

nu hebben we nog de actuator voor de klep in het inlaatstpuitstuk vervangen omdat deze zijn vacuum niet vast hield en een foutcode op schreef maar dit had geen resultaat voor trim waardes.

mijn fuel trim waardes zijn stationair prima, maar rij ik constante snelheid rond de 80 kmph loopt de long fuel trim snel op naar 20% met gevolg foutcode.

wat mij opvalt is dat als ik de stekker van de egr lostrek dat mijn trim waardes keurig terug lopen naar de 0 %, terwijl hij nog in closed loop staat. ik vermoedde dus dat het weer een egr probleem zou zijn maar als ik de egr afdop en met de stekker erop weer gaat rijden lopen de waardes weer op naar 20%.

soms stottert de auto bij constante snelheid, niet het stotteren van slechte ontsteking, echt het gevoel dat het mengsel te arm is.

-brandstofdruk is stationair 4 bar

-lambda sensor wisselt goed

-temperatuur sensoren geven goede waarde aan

-map waarde ziet er goed uit.

ik loop een klein beetje vast, ik ga morgen nog even smoke test doen voor vacuum lek maar ik verwacht geen lekkages omdat mijn fuel trim alleen onder rijden hoog oploopt, en niet stationair.

 

Gemeten

lambda signaal met scope,

Uitgelezen met

opcom

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken