Opel Zafira spontaan afslaan

Opel
Merk / model / type
Opel Zafira Zafira-B
Bouwjaar
2008/10
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Brandstof(systeem)
Elektronica
Motor

Aantal reacties: 14
Aantal maal bekeken: 551

Gepost: 20-06-2019 10:25
Professional

WEIDE

monteur
autobedrijf van der weide
Universeel

Lid sinds: 02-02-2016
6 bijdragen

hallo,

 

klacht omschrijving.

klant komt binnen met de klacht dat de motor niet lekker stationair loopt, motor schommelt in stationair 

Foutcodes,

na uitlezen komen we op de volgende storingen uit

- p0093 raildruk te hoog

- p0100 luchtmassa funktionering storing

- P0299 turbo druk te laag

na storing zoeken zijn we er op uitgekomen dat de brandstofdoseer eenheid niet goed was, in eerste instantie wouden we alleen de doseerklep vervangen maar na dat uitgevoerd te hebben was de auto helemaal van slag af. nu hebben we de brandstofpomp vervangen voor een nieuwe pomp (geen origineel). uitlezen met de kts en doseer einheid inleren dit gaat allemaal goed via de kts maar als ik dit gedaan heb en ik lees de motor weer uit komt storing p1602 naar voren (brandstofdoseer eenheid niet/onjuist ingeleerd). als ik de auto daarnaar start is de storing ook weer weg. proefrit maken en niks aan de hand geen misslag gegeven, auto staat nog na te draaien in de werkplaats en slaat spontaan af. heb de motor weer uitgelezen en storingcode p0094 komt nu naar boven. 

-p0094 brandstofdoseer eenheid buiten regelbereik

wie heeft er wat raad?

Gemeten

spanning op doseer eenheid is in orde scoop beeld in aansturing doseer eenheid is in orde spanning op ecu is in orde massa op ecu is in orde weerstand van doseer eenheid is in orde weerstanden van de kabels naar doseer eenheid zijn in orde

Uitgelezen met

Bosch kts 570

Foutcodes

p0093 p0100 p0299

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.