Sleutel vast in contactslot

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-B
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
275
Gepost: 08-08-2023 13:23
Professional

JanHuybs

Zaakvoerder
Auto's Bart Huybs nv
Anders/Overig

Lid sinds: 17-11-2015
82 bijdragen

Dag collega's

Zafira C met automaat waarvan ik de sleutel niet uit het contact krijg. De duwknop/trigger op de pookknop van de automaat was defect, waardoor de plastic stang in de shifter niet bediend werd. Nieuw onderdeel besteld, waardoor ik de stang terug kan bedienen, maar ik heb volgende bizarre aan de hand:

Wanneeer ik de pookknop bedien (de plastic stang naar beneden duw) sluit de schakelaar (twee-polig) in de shifter en wordt de actuator op het contactslot bediend. Dan kan ik de sleutel uitnemen.

Wanneer de pook in "rust" staat en de plastic stang dus op haar hoogste punt in de shifter zit, kan ik de sleutel niet uitnemen, omdat de schakelaar niet bediend wordt/open staat.

Mij lijkt het dat heel dit gebeuren "andersom/in de verkeerde richting" gebeurt OF ik mis een onderdeeltje tussen shifter en pookknop.

Dus concreet aan het contactslot is een massa aanwezig en een 14V wanneer ik de schakelaar op de shifter bedien/sluit en dan wordt de actuator op het slot ook gewoon bediend.

Maar volgens mij moet het net omgekeerd zijn en zou die actuator bediend moeten worden wanneer de schakelaar op de shifter NIET gesloten is.

Iemand ervaring vooraleer ik een complete shifter bestel ?

Bedankt

MVG

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken