start soms niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/4
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
1112
Gepost: 03-07-2019 11:30
Professional

Bart1982

Monteur
Autobedrijf B. vd Linden
Universeel

Lid sinds: 08-07-2016
54 bijdragen

Start somt soms niet. (de klant geeft ook aangegeven dat de motor zomaar uitvalt, dit heb ik zelf niet meegemaakt) We heb de auto zelf nu 10 dagen probleemloos gereden.  Maar ik weet zeker dat de klant er zelf me rijd dat het probleem weer terug komt. Vaak is het dan zo dat de auto na 15 min wel probleemloos start.

Als de auto achterelkaar wordt gestat en uitgezet, start de auto in eens niet meer. (er knipper dan ook het lampje auto met sleutel) Op dat ogenblik zijn ook de bijgevoegde foutcodes aanwezig. In de data van de CIM zie ik dat de sleutel op de stand starten staat. In de relais kast naarst de accu sluit dan hoorbaar  relais K7, maar niet het gele start relais. Draai je de sleutel om en we starten opnieuw start de motor gelijk.

 

Voor de zekerheid is er een nieuwe accu in gezet en bekende (massa)punten van de bedrading gecontroleerd!

 

Zelf verdenk ik de motor ECU, wie heeft er een tip?

Gemeten

De belangrijkste: lezen van data, dat je ziet dat er in CIM de contactslot stat heeft dat er gestart moet worden op het moment dat de auto niet start. Helaas is de storing dat de auto de eerst keer gelijk niet start bij mij niet voorgekomen.

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

ECU: P0597 P1630 P0650. CIM: B3055

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen