Zafira B dc P242F

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk / model / type
Opel Zafira Zafira-B
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 14
Aantal maal bekeken: 3840

Gepost: 10-08-2011 20:28
Professional

Christophe

Lid sinds: 23-11-2008
249 bijdragen

Collega's,

Vandaag is er een Zafira B binnengekomen met P242F als defectcode; roetfilter overbelast. De wagen was hier enkele weken geleden al eens geweest met dezelfde defectcode. Bij Opel is er een TSB van deze dc; het motorstuurapparaat herprogrammeren (verbeterde regeneratielogica) en een statische regeneratie uitvoeren.

Enkele weken geleden hebben we dit dus uitgevoerd en laten vertrekken in de waan dat alles opgelost zou zijn. Nu staat de wagen hier opnieuw met hetzelfde probleem. Er komt trouwens volgende week nog een Zafira met dezelfde motor binnen met hetzelfde probleem, tsb uitgevoerd en na enkele weken is het weer van dat.

Heeft er iemand van jullie al hetzelfde voorgehad? Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik de enige ben die dit voorheeft aangezien, ik er 2 op een week heb.

Ik heb nog geen drukken of dergelijke bekeken wegens nog geen tijd gehad.

 Christophe

 

 

Gemeten

Nog niets, morgennamiddag...

Uitgelezen met

Tech 2

Foutcodes

P242F roetfilter overbelast.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.