zeer moeilijjk aanslaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-A
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/5
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
934
Gepost: 03-03-2016 09:09
Topmonteur

rene

After sales manager

Lid sinds: 21-11-2007
188 bijdragen

deze zafira start alleen na lang doorstarten met vol gas.

foutcode's p0352 p0353 p0354 p0354 onstaan dan tijdens het starten. begint pas teken van leven te geven als het mil  aan gaat en als je geluk hebt slaat hij dan ploffend aan. loopt vervolgens perfect. als je nu de codes wist kun je ook blijven rijden zonder fout code's. zet je de motor af start hij weer niet.

auto heeft net beurt gehad met nieuwe bougie's. om te meten de stekker van de ecu losgehaald deze zat vol met olie. schoongemaakt en oorzaak gezocht bleek de krukas sensor te zijn deze stekker ook schoon gemaakt en sensor vervangen.Div andere stekkers ook gecontroleerd de stekker van de pingelsensor  (boven op motor bij de injectors) zat ook vol olie deze ook schoongemaakt.  daarna leek het probleem verholpen motos starte 3 keer achter elkaar perfect. alles weer inelkaar gezet om vervolgens weer niet aan te slaan,

compressie gemeten is ok. riem staat strak en zit er al 6 jaar op. door het ploffen net voor het aanslaan lijkt het een timing probleem. net alsof de timing verkeerd staat maar door de eerst ploffen de ecu bij regelt en daarna wel op een goed moment gaat inspuiten. mogelijk ook dat de ecu defect is doordat er olie is ingekomen maar deze is 2 jaar geleden door ac tronics gereviseerd en zover ik weer worden ze dan weer met silicone gel gevuld. waar door de olie niet tot op de print zou moeten komen.

ik heb wel met de scope het nokkenas  en krukas signaal naast elkaar gezet de missende tand op de krukas komt 6 tanden voor de nokkenas puls maar ik heb geen referentie om mee te vergelijken 

 

 

Uitgelezen met

Hella Gutmann mega macs 66

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen