Pass thru oplossing via Vmware

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
3
Bekeken
579
Gepost: 23-09-2020 11:44
Professional

arjan1980

Diagnosetechnicus
AutoDiag Noord
Anders/Overig

Lid sinds: 01-03-2020
2 bijdragen

Hallo,

Mijn eerste post hier op het forum, en wellicht interessant voor andere mensen die ook met pass thru bezig zijn. Het word geen oplossing die door derden gebruikt kan worden, het is puur voor eigen gebruik opgezet.

Ik heb een bedrijfs server ingericht om pass Thru te draaien voor verschillende fabrikanten, feitelijk draait elk merk zijn eigen windows omgeving virtueel op de server. Via een webinterface en een console sessie die ik op elke computer of laptop kan opstarten maak ik verbinding met het merk naar keuze, hierna kan het usb apparaat verbonden met die computer gedeeld worden met de virtuele machine die ik gekozen heb. Het is een erg mooie oplossing, met als grote voordeel dat als er een update uitkomt, je even een snapshot van je huidige draaiende versie maakt, mocht er wat fout gaan met de update kan je de oude versie nog opstarten en gebruiken. 

Het hele gebeuren draait op Vmware Esxi, je bent wel behoorlijke hardware nodig, ter info de server draait met een 12 core processor, beschikt over 192gb geheugen en een mooie raid setup voor de opslag. Daarbovenop een stabiel Cisco gigabit netwerk. 

Ik ben er erg content mee, ik kan nu via alle werkstations/laptops mijn Passthru systemen benaderen, heb hiervoor ook een VPN verbinding, dus buitenshuis is het ook te gebruiken. Het vergt wel de nodige ICT kennis dus niet zo even opgezet als je hier niet bekend mee bent. 

Mijn hoofdzaak is puur diagnose en reparatie van sturing's apparaten, dus sluit goed aan bij mijn vereisten, ik kom oorspronkelijk uit de industrieele automatisering (olie en gas) waar nog veel complexere situaties voorkomen, dus dit was gesneden koek ;-).

De virtuele machines opzetten vraagt wel de nodige tijd, in principe net zoveel als het opzetten van pass thru op een laptop. 

Bijgewerkt door arjan1980 op 23-09-2020 12:59
Bijgewerkt door arjan1980 op 23-09-2020 13:17
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.