ECU wordt niet wakker

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 106 106
Bouwjaar
2000/6
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 69
Aantal maal bekeken: 1111

Gepost: 27-08-2018 12:15
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
2860 bijdragen

Heb hier een vreemd gevalletje staan.

 

Auto is weggezet door handelaar en wil vervolgens niet meer starten. Kan ECU niet uitlezen en controle lampje dashboard gaat ook niet aan op contact. Voedingen en massa's op ECU gemeten, allen goed (1 voeding, 4 massa's). 5v. referentie circuit komt niet in de lucht... computer dus dood was mijn conclusie.

 

Andere ECU set besteld (sloop, vanaf lopende auto aldus leverancier) en gemonteerd... zelfde probleem, op contact (staat een dikke extra accu bij op voor zekerheid, meet ook netjes 12.x v.) wel massa's en voedingen, maar geen ECU lampje, niet starten, geen aansturing traagheidsschakelaar/systeem relais, etc. etc. ECU blijft gewoon dood.

Met GMTO gebeld om een andere invalshoek te vinden, maar die weten ook niet wat hier mee aan te vangen. ECU losgemaakt en ook in de ECU op de print gemeten of voedingen en massa's ook daar binnenkomen (stekker uitsluiten) en dat is allemaal prima. Uitgaand ook daar niks.

Wie kan zich nog iets bedenken waar het hier mis kan gaan. Hebben al stekkers op ecu losgenomen en alleen de voeding/massa/diagnose commun. stekker laten zitten, maar dat helpt niks (hiermee diverse actuatoren etc. uitgesloten mbt invloed door sluiting ed). 

Kan momenteel alleen airbag uitlezen en zal morgen de communicatielijnen vanaf instrumentenpaneel en startonderbreker nog scopen om te zien of daar nog iets aan massa ligt, maar dat zou niet de hele ecu plat horen te leggen.

Gemeten

zie tekst

Uitgelezen met

Hella Megamacs en MaxiSysPro

Foutcodes

nvt

Bijgewerkt door Matronix op 27-08-2018 12:15
Bijgewerkt door Matronix op 27-08-2018 12:15
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.