206 CC Vonkt niet en geen communicatie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/2
Brandstof
Benzine
Reacties
34
Bekeken
2979
Gepost: 20-03-2015 23:16
Professional

William88

medeeigenaar
Van eck automobielen
Universeel

Lid sinds: 08-09-2011
224 bijdragen

Beste Allemaal,

Hier een 206 2.0 rfn staan van 2003 met 91000km. Lang verhaal maar zal het zo duidelijk mogelijk proberen te beschrijven.

Deze auto gekocht van een collega handelaar met het verhaal dat deze niet start waarschijnlijk defecte computer. De auto zou een backfire hebben gehad, inlaatspruitstuk defect maar na deze vervangen te hebben nog niet lopen. Nadat de auto binnen gekomen is begonnen met uitlezen en verrichten van diverse metingen.

Mijn bevindingen zijn kortom auto vonkt niet, brandstofpomp werkt wel, en injectoren blijken na demontage ook netjes in te spuiten,

Bedrading tussen ecu en krukassensor, bobine en nokkenassensor binnen de weerstand marge. De krukassensor levert 1,2 volt tijdens het starten en de weerstand van de sensor zelf 230 ohm ook binnen de marges dus. Alle voedingspanningen op de ecu en massa's op de ecu zijn in orde. Bobine is vervangen. Van de nokkenassensor is de voedingspanning en massa ook in orde en zo ook de voeding van de bobine in orde alleen de 2 signaalspanningen van de bobine, ik heb geen led tester tot mijn beschikking maar wel een led spanningzoeker en deze knippert heeeel flauw dus een erg zwak signaal lijkt het op. 

De ecu en bsi is uitgewisseld storing blijft, maar omdat we geen identieke bsi konden vinden maar wel een identieke ecu hebben we de chip van de startblokkering uit de oude ecu in de nieuwe ecu laten solderen maar helaas ook dit mag niet helpen.

De ruitenwissers, verlichting, knipperlichten, claxon, aanjager, etc. werken ook niet misschien door de ecomodus?

Na het uitlezen van de ecu: P0106 map sensor en P400 storing egr ( waarschijnlijk door eerdere backfire?)

Na het uitlezen van Bsi even uit mijn hoofd: Geen communicatie met instrumenten paneel, Geen communicatie met informatie display, Geen communicatie met Com 2000, Geen communicatie met Airbagcomputer, Geen communicatie met aircocompressor(deze zit en hoort er ook niet op), kortom nergens geen communicatie mee behalve motor ecu staat er niet tussen.

Oja ook de zekeringkast in de motorruimte, de sleutelring en de com 2000 uitgewisseld met andere.

Nou dat was het wel zo ongeveer (haha).

Wat zie ik over het hoofd? Bij voorbaat dank!

William

Uitgelezen met

Launch x431

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen