Geluid distributieriem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 206 206
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Motor
Trillingen / geluiden

Aantal reacties: 11
Aantal maal bekeken: 10903

Gepost: 03-10-2008 19:48
Professional

206GT

Lid sinds: 03-10-2008
5 bijdragen

Ik heb een probleem met mijn 206 GTi uit '99 met een 2.0 16V RFR motor. Toen ik de auto kocht vond ik dat er een rommelend geluid in de motor/distributie/multi-v zat. Het geluid zat me niet lekker en ik heb vervangen: Spanrol multi-v, Looprol multi V, Multi V. Dit hielp niet , en toen heb ik de complete distributie vernieuwd (wat nogal een kl*te klus is bij zo'n ding) inc. spanrol, looprol en waterpomp. Maar ook dit heeft niet geholpen. Het geluid is rommelend en het klinkt alsof het achter de distributie kap weg komt, ik heb de auto laten lopen zonder multi v en het geluid bleef hetzelfde.

Toen heb ik 10.000 Km later de distributieriem nog maar is los gehaald en de rolletjes en waterpomp gecontroleerd, en de distributieriem (weer) vernieuwd door een nieuwe riem en gespannen zoals de spanner aangeeft en als extra controle nog met een riemspanningsmeter erop. Maar wederom weer het zelfde resultaat.

Het geluid is het best te omschrijven als rommelend alsof er een lagertje te veel belast wordt of een te slappe/strakke riem,terwijl deze afgesteld is op de juiste spanning. Is iemand bekend met deze motoren en kan mij misschien verder helpen?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.