P0121 werking systeem gasklephuis

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 206 206
Bouwjaar
2006/5
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Motor

Aantal reacties: 33
Aantal maal bekeken: 1229

Gepost: 14-04-2018 17:40
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
2492 bijdragen

Heb hier een Peugeot 206 welke slecht loopt (meestal), geen gasaanname en soms zelfs uitval. Code P0121, na wissen ook meteen terug. Systeem is Valeo (niet gebruikelijke Magneti, Bosch, Sagem systemen).

Kan pedaal en / of gasklep zijn. Metingen met scope uitgevoerd, alles lijkt perfect m.b.t. gaspedaal.

Nu en dan ook P0122 (circuit gasklep steller) , P1157 (gasklep signaal baan 2)

Wat standaard terug blijft komen is de P0121 (sensor 1 gaspedaal). Gemeten op gasklephuis en op ECU tegelijk op beide banen voor signaal. 

Zelf heb ik de gasklep al afgekeurd; zie meting, in 1 baan zit nu en dan een dip (zowel bij ecu als bron op gasklephuis, dus geen bedrading). Mijn eigenlijke echte vraag is echter hoe de ecu zo snel na wissen altijd al de code er terug in heeft. Komt dat wel door die dipjes? Die zijn er soms echt even niet en toch is altijd meteen die code terug en loopt de auto  vrijwel meteen beroerd.  Wat is de tolerantie in meetwaarden en vallen de 'goede' meetpunten ook al buiten deze toleranties? Daarbij had ik een beetje een vreemde sturing op de motor, maar dat gold op beide zijden van de aansturing en kan wel een eigenschap zijn; had een pwm verwacht, maar zag iets heel anders. Fout gaat echter om de stand/correlatie als ik het juist heb.

Gasklep was overigens niet vervuild

P.S. is bijgaand shotje de afwijking van de gasklep op 1 baan. In deze opname slechts 2 kanalen actief, er is echter een zelfde meting gedaan met 4 kanalen (beide signalen op zowel gasklep als bij ecu)

Gemeten

gaspedaal, 5v circuit, gasklep (alles tegelijk op sensoren/actuatoren en op ecu).

Uitgelezen met

Hella MegaMacs PC en MS609 Autel

Foutcodes

P0121 'gaspedaal positie sensor A' ... alleen bedoeld men denk ik Gasklep (!)

Downloads (1)

  • gasklep-peugeot-206.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.