Peugeot 206 1.4i slaat af + diverse symptomen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 206 206
Bouwjaar
2002/1
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Motor
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 47
Aantal maal bekeken: 1401

Gepost: 18-07-2018 14:27
Professional

yannick10018

Student
HvA
Anders/Overig

Lid sinds: 15-07-2018
20 bijdragen

Beste AMT,

Ik sta hier bij een Peugeot 206 1.4i uit het bouwjaar 2002, welke opvallende symptomen vertoont.

Er is aangegeven dat deze plotseling niet meer te starten was waarbij de brandstofpomp continue liep en de koelvaan willekeurig aan en uit sloeg wanneer de sleutel in het contact stond. Wanneer een poging tot starten werd gedaan leek het volgens de bestuurder alsof de auto een "vastloper" had, hij beschreef het alsvolgt: "Wanneer de auto gestart werd, was te zien dat de multiriem 4 cm verdraaide en als het ware bleef hangen, wanneer het contact weer los werd gelaten draaide de riem weer terug."

De auto is uiteindelijk zelfstandig, zonder uitvallen, naar de garage gereden. Hij had de auto uiteindelijk met behulp van startkabels aan de praat gekregen.

Na de auto in de garage te inspecteren vielen de volgende zaken ook op:

-Grote hoeveelheid benzine bij de motorolie

-Benzine in luchtfilter

-Te hoge brandstof druk

Uiteindelijk de auto lopende gekregen door de nokkenas sensor te vervangen, olie te verversen en de overtollige benzine te verwijderen. Toen de temperatuurmeter de 90 graden aantikte viel de motor direct uit en ontstond dezelfde situatie die de bestuurder heeft beschreven. Wederom geen contact mogelijk tussen uitlees apparatuur en computer.

Uitgaande van een computer probleem deze opgestuurd ter reparatie, helaas kregen wij als reactie dat de computer in correcte staat verkeerde en er geen problemen mee ondervonden waren. 

Ik blijf van mening dat de computer niet naar behoren werkt en bovenstaande fouten veroorzaakt, mede doordat deze op sommige momenten niet uit te lezen was.

Ik zit inmiddels te denken om de ecu, bsi en contactslot te vervangen (2ehands om de kosten nog enigszinds te drukken) maar ik heb helaas nog niet het geluk gehad om een ecu met de juiste code te vinden. (Huidige ecu-code: 9644235680)

Ik hoop dat hier een andere kijk op dit probleem gegeven kan worden en eventueel tips waar nog gezocht kan worden naar de ecu met juiste code.

Bij voorbaat dank.

Yannick

Uitgelezen met

NT200 OBDII / EOBD

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.