Peugeot 206 niet uit te lezen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/6
Brandstof
Benzine
Reacties
28
Bekeken
2097
Gepost: 20-04-2016 23:40
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3742 bijdragen

Heb nu voor de tweede keer in afgelopen weken een Peugeot 206 met problemen binnen, waarbij uitlezen geen optie blijkt.

Eerste auto (niet van deze gegevens) liep niet helemaal lekker en dat is verder nu niet van toepassing, maar kon niet uitlezen met maxisys en snap-on. Meende dat het aan de wagen kon liggen en heb op andere wijze diagnose gesteld.

Vandaag de hier beschreven auto binnen en deze liep niet. Men had een versprongen distributie in gedachten. Als eerste geprobeerd uit te lezen en dat was wederom geen succes. Niet met MaxiSys en Wurth, toen een collega zijn tester (Delphi) erbij gehaald en ook daar was geen succes mee te behalen. Geen enkele module te benaderen.

Het is met PSA auto's wel vaker zoeken naar de juiste gegevens maar heb toch echt een KFX model volgens chassis nummer en de ECU ligt bijna op de motorkap om het zo maar te zeggen en geeft magneti marelli aan met een IAW 1AP.81 ecu. Omdat me dit nu al een aantal keer is overkomen (en nu dus meermaals in een paar weken) de vraag of zo bekend is of dit een standaard probleem is? De computer is niet heilig, er zijn meerdere diagnose mogelijkheden maar zou toch sneller zaken kunnen uitsluiten met behulp er van.

Het gaat me dus niet om het probleem van niet lopen; dat vindt ik wel uit (mag ik hopen) maar echt het uitlees issue. Zal morgen mijn kersverse Abrites ook nog proberen, maar heb er weinig hoop op.

 

Op de OBD stekker meet ik zo uit mijn hoofd 2 massa's en zeker 2 volle voedingen (pin 1 en 16) met naar ik dacht op pin 7 ook een plus of bijna volle plus althans. Daarnaast is er data (via snelle meting via voltmeter geconstateerd) op diverse pinnen

 

uitgelezen met:
MaxiSys 908P

Delphi

Wurth

Bijgewerkt door Matronix op 20-04-2016 23:40
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.