Peugeot 206 slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 206
Bouwjaar
2009/1
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 23
Aantal maal bekeken: 658

Gepost: 03-04-2019 17:14
Professional

Dsje

Eigenaar / Technisch Specialist
Dealer

Lid sinds: 04-04-2011
57 bijdragen

Beste collega's,

Wij hebben hier een Peugeot 206 1.4 benzine staan welke niet aanslaat. Hij is eerst een paar dagen slechter gaan lopen waarna hij ineens niet meer aansloeg. Er komt geen spanning op de bobine en de brandstofpomp uit de BM34 (zekeringskast motor), de voedingen en massa's hiervan wel in orde dus de zekeringskast vervangen door een gebruikte. Hiermee was het probleem niet opgelost. Vervolgens aan de hand van het BM34 detailschema (zie bijlage 1) zelf massa op aansluiting 13 gemaakt zodat relais R1 geschakeld wordt, aangezien deze draad vaak onderbroken is in de doorvoer bij de distributiezijde richting de motor ECU, hiermee komt er nog geen spanning op F2 en F15 waardoor relais R2 dus niet inschakeld. Deze wordt via het IC geschakeld die op zijn beurt door de BSI (aansluiting 9, 1 en 5 bijlage 2) wordt geschakeld. Aansluiting 9 is een plus welke goed is, aansluiting 5 en 1 zijn VAN bus aansluitingen waarvan we de bedrading alleen op onderbreking kunnen controleren met weerstand, deze was goed.

Vervolgens hebben we zelf de spanning op F2 en F15 gezet en de massa gemaakt, waardoor er op zowel de brandstofpomp als de bobine spanning komt te staan. De pomp werkt dan wel en er komt brandstof in de galerij, de bobine vonkt echter niet en de bougies zijn droog waardoor het dus ook lijkt of de injectoren niet aansturen.

Zowel de BSI en motor ECU opgestuurd naar AC tronics, geen fouten gevonden. Wij twijffelen zelf nu heel erg aan de BSI aangezien hij de sturing in de BM34 moet maken en tevens een CAN signaal afgeeft aan de motormanagement CPU. Massa's en voedingen BSi en motor ECU in orde.

Wij zitten nu een beetje vast en hopen dat een van jullie een frisse blik kan geven op deze diagnose, alvast bedankt!

Bijlage 1 detailschema origineel BM34?

Bijlage 2 overzichtschema Hella

Bijlage 3 diverse detail schema's motor ECU en BSI

Uitgelezen met

Hella Megamacs 56

Foutcodes

Geen foutcodes aanwezig

Downloads (3)

  • bijlage-1.jpg
  • bijlage-2.pdf
  • bijlage-3.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.