electronicaprobleem display en motormanagement.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
306
Type
306
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
1487
Gepost: 06-05-2008 20:23
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Beste.......

Ik heb momenteel een probleem met bovenstaande auto.

Probleem is, dat de display niet alle gegevens weergeeft, onder andere de toerenteller/kilometerteller/motortemperatuur/laadstroomlamp en voorgloeilamp blijven dood. de brandstofmeter en remwaarschuwingslamp doen het overigens wel gewoon

De wagen heeft problemen gehad met het starten, maar dit is omzeild door een extra draad te trekken, en daarmee grote relais in de motorruimte te omzeilen. De auto start goed, loopt goed, de startbeveiling ( code in middenconsole ) werk naar behoren, maar het lijkt wel dat niet alle gegevens bij de display aankomen.

Daarbij komt, dat de voorbekrachtiging van de dynamo ook niet werkt. Alleen indien de motor op toeren is geweest, gaat deze stroom leveren.( wat dus begrijpelijk is).

Het probleem is dat ik via geen enkel kanaal een bedradingsschema kan krijgen, en ik dus met mijn meters in de kou blijf staan. Er is al een ander display ingezet ( 2 zelfs voor de zekerheid) maar het probleem blijft gewoon.

Mijn vermoeden is dat het een probleem met een computer betreft, of voeding daarvan maar welke en waar zit hij. en wat moet ik dan waar gaan meten.

Elke hulp is welkom.

Groeten Marcel.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen