snelheidsmeter en dagteller werkt niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
306
Type
306
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/1
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
4449
Gepost: 18-10-2011 23:19
Topmonteur

bjornxr3i


Universeel

Lid sinds: 03-06-2009
183 bijdragen

 

van deze peugeot 306 werkt de km teller (naald) niet meer en ook telt hij de km niet meer op.

ben begonnen met de opnemer in de bak daar voeding spanning gemeten volgens schema autodata. 12 volt voeding en massa pen 1 en 2. vervolgens powerprobe ledtester op pen 3. Auto in versnelling op de brug en de ledtester geeft een oplopende rode plus puls aan. Zou goed moeten wezen of niet?. vervolgens pen 2 op tellerklok gemeten, ook hetzelfde signaal. diagnose tester er aan om te kijken of de motor ecu wel een snelheid ziet, deze ziet o km/h. Oh even een andere tellerklok er aangehad, wel een zonder toereteller maar ok. Deze geeft ook niets aan.

Oftewel wel puls bij pen (28 dacht ik) op ecu en op de klok. vervolgens de opnemer uit de bak gehaald en geopent deze was wat vuil en vervolgens weer gedicht. gezien ik geen andere heb.

bedrading door gaan meten ondang er toch een signaal is. is de rode draad uit de ecu voor een gedeelte doormidden. ? denk dat er al eerder naar gekeken is. dit gerepareerd zonder resultaat.

Dacht misschien gooit de motor ecu wel roet in het eten en heb de doorverbinding hiervan afgekoppeld zonder resutaat, alleen licht mijn powerprobe nu groen op ??. er komt dus een spanning uit de ecu. heb er geen scoop aan gehad. Nu is de opnemer niet zomaar een simpel ding er zit wel electronica in. Kan het wezen dat de puls bijv niet juist is. de spanning er uit niet goed is? ( oh ja de zwarte ronde stekker is mooi schoon.). wie kent dit probleem.

Nu ik de sensor los heb gehad komt er wel na enige tijd een fout in de ecu  snelheidsensor, hij is nu waarschijnlijk wel stu omdat ik hem los heb gehad. maar desondanks zie ik nog steeds dezelfde puls. ik weet nr van de code zo niet meer. maar daar kom ik wel weer achter als ik er mee ga rijden

Wat kost zo'n sensor wat is evt het onderdeel nr

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken