Abs storing

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
1.6-16V XS
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
581
Gepost: 09-04-2020 07:33
Professional

renaultspecial


Universeel

Lid sinds: 27-07-2016
4 bijdragen

Hallo,

Ik heb hier een peugeot 307 met een abs storing.

Storing op de sensor linksachter, sensor vervangen maar mocht niet baten. Toen maar gaan meten en alle voedingen en massas aanwezig op de abs computer. Pin 1 massa aanwezig, pin 2 en 3 12v aanwezig, pin 4 massa aanwezig en pin 18 12v aanwezig. Spanningstoevoer sensor lv, rv en ra aanwezig.

Spanningstoevoer sensor la ontbreekt, op pin 6 uit de abs computer die de spanningstoevoer naar de sensor la doorgeeft heb ik GEEN voeding, stekker gecontroleerd en deze is goed.

Alle voedingen en massas aanwezig die de abs computer ingaan alleen er komt 1 voeding niet uit, defecte computer dacht ik, computer opgestuurd naar actronics en die concluderen dat de computer niet defect is. De reden dat deze niet defect is is dat ze alle fouten kunnen wissen. Dit kan ik hier ook in de auto maar dan alsnog ontbreekt de voeding naar de sensor la.

 

Help?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.