oplossing doorbranden koplampen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Reacties
11
Bekeken
5316
Gepost: 15-02-2005 18:38
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Bij mijn 307SW brandden vroeger (tot 1.5 jaar geleden) om de drie maanden mijn koplampen door. Verschillende keren door de dealer het electrisch systeem door laten meten, maar alles was goed volgens hun. Ik heb steeds originele peugeot-lampjes gebruikt.

Toen kwam een goede kennis van mij (hij is electronica-hobbyist) met de suggestie om een condensator tussen de aansluitingen van het lampje te plaatsen. Daarmee worden eventuele piekspanningen, die de oorzaak zijn van het doorbranden, opgeheven. Ik heb dat geprobeerd, en het werkt! Ik heb al anderhalf jaar geen lamp meer hoeven te vervangen!

Voor wie het ook wil proberen: koop bij de electronica-zaak twee condensators van 1 µF en sluit die aan op de stekker die rechtstreeks op de lamp zit geschoven.

Veel rijplezier!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.