Peugeot 307 2.0i 16v uit 2002 slaat niet aan, vreemde storing!

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/7
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
8459
Gepost: 25-10-2011 16:24
Professional

Autostat


Autobedrijf Statenlaan
Universeel

Lid sinds: 25-10-2011
6 bijdragen

Beste collega's,

Wij hebben hier een Peugeot 307 SW 2.0i van 2002 met een vreemde storing. Wij hebben bij ons bedrijf een onbemand tankstation en klant wilde zijn Peugeot volgooien. Vanwege een storing aan de PIN terminal, moest klant naar een andere pomp verplaatsen. Op dat moment wilde de Peugeot niet meer aanslaan en kwam klant bij ons om raad vragen. Wij hebben toen de Peugeot uitgelezen met de Bosch KTS 570. Hoewel de accu vol was en de auto duidelijk op contact stond, kon ik niet in het motormanagement geraken. Het viel mij op dat het motorstoringslampje in het dashboard ook niet brandde en ik besloot de zekeringen door te meten. (Mini) zekering 8 onder de motorkap, volgens het instructieboekje verantwoordelijk voor de ECU en relais koelven. , was doorgebrand. Na vervanging van deze zekering kon ik het motormanagement benaderen en vond de codes:

-0141 Centrale elektronica ECU-interne fout
-01C9 Communicatie met injectieregeleenheid foutief

Na wissen van deze codes en resetten van de adaptiewaarden, startte de Peugeot weer en reed als een zonnetje. Auto weer meegegeven aan klant en na enkele dagen een telefoontje dat de Peugeot wederom niet meer wilde starten. Aangekomen bij de auto wederom zekeringen (met name nr. 8) gecontroleerd, maar deze waren allemaal in orde. Wel viel op dat het motorstoringslampje niet elke keer brandde en op momenten dat hij dit wel deed de auto ook wilde aanslaan. Ook kon het motormanagement niet elke keer uitgelezen worden, alleen op de momenten dat het lampje bij CONTACT AAN ging branden. Storingscodes waren:

-D108 in Centrale Elektronica "CAN bericht motorstuurapparaat geen communicatie"
-01C9  ABS-ESP "Communicatie met injectieregeleenheid foutief"
-P1631 "Schakelapparaat Funktionerings-storing"

Zelf dacht ik direct aan een massaprobleem, dus heb de kabelboom naar ECU en zekeringkast vrijgelegd én de massapunten zichtbaar gemaakt. Het leek erop dat op het moment dat ik aan de groen/gele massakabels linksvoor bij de koplamp "rammelde" bij CONTACT AAN de ECU reageerde en componenten aanstuurde. Af en toe startte de motor dan ook. Vervolgens heb ik alle massakabels doorgemeten, alle waren in orde, en alle massapunten gereinigd, opgeschuurd en alles opnieuw aangesloten. Ook de zekeringkast heb ik doorgemeten en dan met name de aansluiting op zekering 8. Het vreemde is dat de ene aansluiting op zekering 10 verbonden is met de + hoofdaansluiting en de andere met een stekkeraansluiting die op de stekker loos is! Na alles teruggebouwd te hebben startte de auto weer en besloot ik een proefrit te maken. Ongeveer 10 km lang reed de auto fantastisch, maar ineens kwam er een melding ESP storing op het infodisplay, ging het motorstoringslampje en ESP lampje branden en vervolgens een melding emissiestoring op het infodisplay. De auto smoorde en ik stond langs de kant. Motor bleef draaien maar reageerde niet op het gas. Na opnieuw uitlezen met de KTS 570, zaten er maar liefst 14 storingen in de ECU varierend van gasklepstelmotor tot koelvloeistoftemperatuurzender. In ABS/ESP zat wederom de storing: -01C9 Communicatie met injectieregeleenheid foutief- en in de ECU de storing: P1631 Schakelapparaat Funktionerings-storing  en 14 andere, onsamenhangende storingen. De storing D108 is niet meer verschenen. Sindsdien krijg ik de auto niet meer gestart en ben ten einde raad. Alle zekeringen zijn in orde en motorstoringslampje brandt nu consequent niet. Voor de zekerheid de accu reeds vervangen Heeft iemand een idee?

Uitgelezen met

KTS 570

Foutcodes

P1631, 01C9, D108, 0141,

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken