Slaat niet aan na distributieriem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
804
Gepost: 01-05-2017 20:54
Professional

Biagnoze

Diagnosetechnicus
BG Car Service/ Renault - Alpine Antwerpen
Universeel

Lid sinds: 11-05-2015
20 bijdragen

Ik heb hier een heel irritant probleem. Bij een klant distributieriem vervangen van een Peugeot 307cc 2.0 benzine met 103kW. 1 nokkenas geblokkeerd met een bout, andere valt niet te blokkeren?? Geen gat in de poulie alleszins. Alles afgetekend met lakstift dan maar. Bij het hermonteren pas gezien dat het tandwiel op de krukas gemakkelijk 1 tand kan verdraaien.. En de rechtse poulie dien ik ook zelf te blokkeren met een tang om op de correcte positie te houden..
Bij het starten gaat ie mooi rond maar slaat niet aan en geeft motorstoring (ik vermoed nokkenas/krukas overeenstemming)

Bij opzoeken zijn beide poulies zogezegd voorzien van blokkeringsgaten.. Lijkt me niet dus... Is die rechtse eventueel op een andere manier te blokkeren? En hoe zit dat met de krukas, ik zag een gat boven de aandrijfas, maar ook hier staat bij de uitleg een gat dat aan de zijkant van de versnellingsbak zou moeten zitten.. 

Iemand raad?
 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.