Peugeot 308 SW 1.6 THP storing P0016 blijft terug komen.

Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 308 308
Bouwjaar
2008/8
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Foutcodes
Motor

Aantal reacties: 20
Aantal maal bekeken: 1481

Gepost: 15-03-2017 18:47
Professional

Jeffrey92

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 04-01-2016
32 bijdragen

Beste leden,

Wij hebben een hardnekkige storing bij een Peugeot 308 1.6 THP. De auto komen zonder storing binnen, maar voor olielekkage. Hiervoor is de carterpanpakking en het kleppendeksel + pakking vervangen en natuurlijk de olie ververst. Lekkage opgelost, maar meteen storing P0016 nokkenasverstelling correlatie nokkenas/krukas.
Nokkenasverstelling moet volgens KTS tussen 2 en 8 graden zijn. is 9/10 graden.

Bij een warme motor bleef de storing weg, maar koude start gelijk weer aanwezig. Als eerst de afstand van de nokkenassensor in de klepdeksel gemeten ten opzichte van het oude kleppendeksel. Deze afstand was hetzelfde. Nokkenassensor vervangen aangezien dit als enigste los is geweest m.b.t de storing. Geen resultaat.

Storing gegoogled en kwam uit op de elektroklep van de nokkenasverstelling. Originele klep gemonteerd, adaptiewaardes gereset, ook dit geen resultaat.

Motor geflusht geen resultaat.

Vervolgens contact opgenomen met Peugeot specialist. P0016 bekend probleem bij deze motoren volgens hem, ketting rek, dus DB ketting vervangen.
Vervolgens vervangen:
-DB ketting (was zichtbaar langer)
- Alle tandwielen en nokkenasversteller
- Kettinggeleiders en Spanner.

Auto warm laten lopen en proefrit, storing was weg en auto rijd goed.Stationair verstelling 6.4 graden, dus binnen de norm. Maar de klant is nog geen 100 meter weg en de storing P0016 is weer aanwezig. Storing gewist en stuk gereden, nu blijft de storing weer weg. . Toen de storing erin zat was het weer 9 graden.

Iemand dit vaker gehad, of wat input om verder te zoeken. Als eerste morgen een koude start doen en de meetwaardes van de verstelling bekijken.

Gemeten

Nokkenassensor + signaal uit ECU Elektroklep nokkenasverstelling Nokkenasversteller DB ketting.

Uitgelezen met

Bosch KTS 540

Foutcodes

P0016

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.