Antipollution fault

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
406
Type
406
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
9052
Gepost: 05-12-2007 21:53
Professional

remi

Lid sinds: 05-12-2007
8 bijdragen

Hallo,

Ik zit met een probleem. Ik heb een 406 2.2 16v op benzine staan uit 2001. Het volgende probleem doet zich voor. Het motor storings lampje brandt, en de display geeft Anti Pollution Fault aan. Als ik de EBE uitlees staat er steenvast; -permanente storing inlaatdruksensor, en - indirecte storing inlaatdruksensor.

Nu heb ik deze sensor al vervangen, de stekkers met bedrading nagezien. Elke keer komt de storing na het wissen terug. Niet direct! Soms gaat er een dag overheen, soms een week. Deze motor is NIET uitgerust met een EGR klep. Wel is het zo dat als de motor bij de eerste koudestart aanslaat, de luchtpomp draait. Tijdens het draaien van de luchtpomp schommelt ook het stationair toerental. Als ik dan ook maar even het gaspedaal indruk en de motor zo'n 2500tpm laat maken, stopt de pomp en is het schommelen afgelopen.

De motor draait verder als een zonnetje, geen problemen en gewoon trekken zoals een 2.2 dat zo mooi doet.

 

Iemand suggesties!? B.v.d!!

 

Remi Schuldink

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken