Brandstofmeter loopt te snel terug

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 406 406
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Brandstof(systeem)
Dashboard

Aantal reacties: 9
Aantal maal bekeken: 1415

Gepost: 09-02-2004 22:02
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
In onze werkplaats stond van de week een 406 hdi 90 fullmux met een brandstofmeterprobleem wat eigenlijk al heel lang speelt en waar ik eigenlijk nu niet meer verder mee kan . De klacht is dus dat de meter te snel terug loopt en dat de boordcomputer zegt dat de tank leeg is terwijl er dan maar 55 liter inplaats van 65/70 liter getankt kan worden. De auto rijdt veel lange afstanden. manchester stuurde ons met een kluitje in het riet en in Utrecht weten ze het ook niet behalve dat ze denken dat het aan de software van het dashbord zit.

Nu schijnt dit probleem bij gas auto's ook voor te komen en ag heeft voor deze klacht fuelgaugeresetunit(moeilijk woord) ontwikkeld. Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen,wie heeft hier ervaring mee? Of is er een betere oplossing.

De tankvlotter is gecontroleerd en al vervangen,de waardes die peu. opgeeft zijn goed tot op de stekker van het instrumenten paneel. de bedrading is van voor naar achter al gecontroleerd inclusief de doorverbindingstekker onder de linkervoetsteun.

Ik wacht in spanning af.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.