407 - 2005 - afstandsbediening inleren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 407 407
Bouwjaar
2005/3
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Overige problemen
Sloten / deurgrepen

Aantal reacties: 20
Aantal maal bekeken: 1070

Gepost: 12-01-2018 15:14
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
2400 bijdragen

Hier een 407 waarvan de klant alle sleutels defect had.

 

Nieuwe sleutel gemaakt en aan auto ingeleerd; starten en lopen, alleen de remote wou niet werken. Nogmaals ingeleerd en nu ook de reservesleutel gemaakt (zonder remote) en een tweede sleutel vanaf een andere leverancier.

Alle 3 de sleutels is starten en lopen, maar beide sleutels met afstandsbediening willen op dat vlak niet werken. 

Getest mbt signaal afgifte via een testkast en beiden ASK signaal en ook frequentie uitsturing (rond de 433mhz). 

Blijkbaar doe ik iets niet goed, maar wat? Heb SuperOBD gebruikt om te programmeren en dan moet je na programmeren, binnen programmeer sessie maar na transponders, de sleutels in contact doen en knop sluiten 3 seconden ingedrukt houden... werkt niet.

Heb met Abrites ingeprogrammeerd en die geven aan; na programmeren sleutel in contact, 10 seconden ingedrukt houden sluitknop na op contact zetten, uitnemen met knop ingedrukt gehouden en dan 3 x openen knop drukken.

Online de procedure gevonden; auto met deuren dicht en sleutel uitgenomen minuut van contact af, dan contact aan, knop sluiten 5 seconden ingedrukt houden, sleutel uitnemen en 30 seconden wachten.

All without any success... iemand nog andere manieren?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.