Koelvloeistoftemp meter schommelt tussen 80 en 90 graden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
508
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/2
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
753
Gepost: 17-09-2019 15:35
Professional

Tijss

Directeur / eigenaar
Anders/Overig

Lid sinds: 26-10-2018
22 bijdragen

Goedemiddag,

Het volgende probleem komt voor na vervanging van het thermostaathuis(door lekkage). Het gemonteerde thermostaathuis is niet origineel maar van het merk facet(78866k). Tijdens het rijden loopt plots de temp van 90 graden terug naar 80. bij het vasthouden van constante snelheid en motortoerental loopt hij vervolgens weer terug naar 90 graden. Tijdens het rijden met de diagnose computer zie je ook dat de map controlled thermostaat aangestuurd word tijdens het teruglopen van de temperatuur. Indien je de stekkeraansluiting los maak is er geen storing aanwezig. en blijft de meter gewoon netjes rond de 92/93 graden staan. natuurlijk veroorzaakt het losse stekkertje wel een foutcode.

Deze middag het thermostaathuis nogmaals vervangen door een nieuw niet origineel huis maar dit geeft hetzelfde resultaat.

Misschien moet ik een originele huis bestellen? Ik heb de niet originele huizen al vaker gemonteerd zonder problemen.

Alvast bedankt

Gemeten

tijdens rijden koelvloeistoftemp en aansturing map thermostaat.

Uitgelezen met

autel mot 908

Foutcodes

-

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen