Koelvloeistoftemp meter schommelt tussen 80 en 90 graden

Peugeot
Merk / model / type
Peugeot 508
Bouwjaar
2012/2
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 8
Aantal maal bekeken: 259

Gepost: 17-09-2019 15:35
Professional

Tijss

Directeur / eigenaar
Anders/Overig

Lid sinds: 26-10-2018
6 bijdragen

Goedemiddag,

Het volgende probleem komt voor na vervanging van het thermostaathuis(door lekkage). Het gemonteerde thermostaathuis is niet origineel maar van het merk facet(78866k). Tijdens het rijden loopt plots de temp van 90 graden terug naar 80. bij het vasthouden van constante snelheid en motortoerental loopt hij vervolgens weer terug naar 90 graden. Tijdens het rijden met de diagnose computer zie je ook dat de map controlled thermostaat aangestuurd word tijdens het teruglopen van de temperatuur. Indien je de stekkeraansluiting los maak is er geen storing aanwezig. en blijft de meter gewoon netjes rond de 92/93 graden staan. natuurlijk veroorzaakt het losse stekkertje wel een foutcode.

Deze middag het thermostaathuis nogmaals vervangen door een nieuw niet origineel huis maar dit geeft hetzelfde resultaat.

Misschien moet ik een originele huis bestellen? Ik heb de niet originele huizen al vaker gemonteerd zonder problemen.

Alvast bedankt

Gemeten

tijdens rijden koelvloeistoftemp en aansturing map thermostaat.

Uitgelezen met

autel mot 908

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.