Peugeot 508 'start' niet..

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
508
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/3
Brandstof
Diesel
Reacties
19
Bekeken
1772
Gepost: 27-09-2018 07:58
Professional

Selten


Automobielbedrijf Johan Selten
Universeel

Lid sinds: 20-02-2014
18 bijdragen

Goedemorgen heren,

 

een klant van ons heeft een probleem met zijn Peugeot 508 diesel/hybrid. Als de auto een nacht heeft gestaan of een hele lange dag (meer dan 8 uur), moet hij +/- 10x de startknop indrukken voordat hij op zijn hybride systeem kan weg rijden. Als dit is voorgevallen merk je daarna niets meer, totdat hij weer zo'n lange tijd heeft gestaan.

Wat opvalt als je na zo'n lange tijd bij de auto komt is dat de spiegels al niet uitknappen als de deur keyless open gaat. Als je vervolgens op de startknop drukt gebeurd er niets ook niet als je de sleutel links in het vakje doet. 

Ik heb de foutcodelijst uitgeprint en de reservesleutel geprobeerd. Omdat er toch een aantal Canbusfouten inzitten heb ik gekeken of de Canbus verstoord wordt op het moment dat de auto opengaat, en gestart wordt. Dit is echter niet het geval. Op advies van onze Peugeotspecialist in de buurt de BSM vervangen omdat die de BSI van spanning voorziet maar dit heeft niet geholpen. 

Het lijkt erop of de auto niet uit slaapstand wil komen, na contact gehad te hebben met GMTO willen we wellicht toch de BSI gaan vervangen. De klant heeft de auto nu mee dus ik dacht ik raadpleeg jullie even voor ik hem terug laat komen voor de BSI.

Iemand iets vergelijkbaars meegemaakt?

 

Alvast bedankt!

Gemeten

Canbus signaal bij niet starten.

Uitgelezen met

Hella Guttman

Foutcodes

zie bijlage

Downloads (2)

  • foutcodes-508-1.jpg
  • foutcodes-508-2.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.