Koelvloeistof te heet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Boxer
Type
Boxer
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
581
Gepost: 26-10-2020 09:38
Professional

PietVerdijkService


Piet Verdijk Service
Universeel

Lid sinds: 08-02-2014
35 bijdragen

Beste,

Ik heb deze peugeot met het volgende probleem; De auto heeft regelmatig, soms al bij koude start de melding "koelvloeistof te heet" , themperatuurmeter staat dan ook al in het rood en de motor start niet. Na één of meerdere pogingen is deze melding weg en start de auto wel. Toen ik de auto de eerste keer binnen kreeg viel het mij op dat met een warme motor de meter nauwelijks uit de hoek kwam. Met foutcode's uitlezen kwam er niets uit maar met dataloggen zag ik dat de koelvloeistof themperatuur op -40 graden stond, toen ik de stekker los trok ging de themp naar 0 dus geen meting en kreeg ik wel gelijk een foutcode. Vervolgens de sensor vervangen, meter stond weer goed dus ik dacht eigenlijk probleem opgelost. Niet dus, hoewel de data nu goed bleef komt toch steeds deze melding terug en start de auto niet. Voor de zekerheid bij de dealer aan geklopt, ook zij konden geen foutcode vinden en herkenden dit probleem ook niet, er zou ook geen software update bestaan (waar ik naar geinformeerd had). Wel gaven ze aan om alle massapunten onder de linker koplamp schoon te maken.

Ik heb al deze massapunten schoongemaakt en nog eens doorgelusd en een xtra draad aangebracht ook heb ik de motomassakbel vervangen om verzekerd te zijn van een goede massa, helaas zonder resultaat.

Omdat de storing/melding niet constant is weet ik niet goed waar te gaan zoeken, iemand hier ervaring mee?

ik hoor het graag van jullie, alvast bedankt

Gemeten

-40 graden op de 1e themperatuur sensor

Uitgelezen met

maxisys

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.