Valt stil bij vollast

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Boxer
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
1868
Gepost: 17-09-2010 12:45
Professional

Christophe

Chef werkplaats
AGS Zwevegem

Lid sinds: 23-11-2008
255 bijdragen

Collega's

Volgende probleem;

 

Na het uitvoeren van een groot onderhoud (erkende peugeot garage) viel de auto plots stil aan de lichten, na eventjes wachten terug in gang gekregen (normaal). controle mazoutfilter bracht niets aan het licht en dus verder gereden. Enkele weken geen problemen meer gehad, dan plots opnieuw stilgevallen. Defectcode op de brandstofdruksensor dus die vervangen. Opnieuw enkele maanden geen problemen gehad.

Nu gebeurt het almaar frequenter dat ze stilvalt zonder defectcode, je kan de wagen na enkele minuten gewoon weer starten. Nu viel ze enkele dagen geleden weer stil op weg naar de garage. Wagen laten staan met contact aan, zelfs na een half uur wachten niet meer te starten. Leg je het contact enkele minuten af, start ze weer perfect.

Deze keer defectcode op watertemperatuursensor. Opnieuw mee gaan rijden met computer erop, temperatuur blijft rond de 82 graden zelfs als ze stilvalt (dus volgens mij uitgesloten).

Krukassensor intussen ook vervangen er zat een klein barstje in.

Nu zijn we al zover dat we het probleem kunnen uitlokken. De motor moet wel op bedrijfstemperatuur zijn. Als je in lage toeren vollast geeft, valt ze stil. Bouw je het toerental langzaam op is er geen probleem.  

Bij het stilvallen valt de druk in de rail weg naar +/- 100 bar (volgens mij normaal ze valt immers stil).

Bedrading en stekkers nagezien, alles ok.

Nu las ik hier op het forum al enkele keren over een dubbelrelais. Zit dit in deze wagen? Zo ja kan dit de oorzaak zijn?

Andere suggesties zijn welkom

Groeten Christophe

 

Uitgelezen met

kts

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken