Hamerend geluid met airco aan.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Porsche
Merk
Porsche
Model
997
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
8747
Gepost: 16-05-2013 20:27
Professional

Airhead999


Jan Wuts
Merkspecialist

Lid sinds: 19-08-2011
450 bijdragen

Klant heeft Porsche gt3 in zuid duitsland gekocht. Auto heeft ongeveer 2 jaar stilgestaan.

Hij rijdt de auto van zuid-duitsland naar huis en hoort niks geks en auto rijdt perfect en airco doet het goed. De volgende dag start hij de auto en hoort hij gelijk een hard hamerend/kloppend geluid. Als hij airco uitzet hoort hij het geluid meteen niet meer.

Als hij bij ons komt is het geluid er natuurlijk niet. Omdat het dus waarschijnlijk airco gerelateerd is voeren wij een aircocheck uit. Wij halen 1000gr uit het systeem, maar er hoort eigenlijk maar 900 in volgens ons apparaat. Ook volgens een Porsche specialist klopt die 900. Nu weet ik niet precies wat dit voor de werking voor gevolg heeft. verder niks geks tegengekomen.

Na afvullen starten we de auto en gelijk is het geluid te horen. Het is een heel hard geluid, een zwaar hamerend mechanisch geluid. Het geluid komt ver boven het motorgeluid uit.  Airco uit geluid gelijk weg. Airco weer aan geluid weer terug. klinkt het hardst rond de aircopomp. Tijdens het luisteren waar het vandaan komt zakt het geluid weg.

Tijdens 10 minuten stationair lopen komt en gaat het geluid een paar keer.

Iemand hier ervaring mee? Weet iemand of aircopomp zo'n geluid kan veroorzaken?

Alvast bedankt

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.